Boëtius en Vilhena ruiken kansen onder Van Bronckhorst

Reacties

Jean-Paul Boëtius, Terence Kongolo en Tonny Vilhena zijn gebrand op revanche. De drie talenten willen in De Kuip blijven om hun belofte en droom, een prijs pakken met Feyenoord, in te lossen.

Boëtius en Vilhena ruiken kansen onder Van Bronckhorst

Boëtius en Vilhena trainden de afgelopen weken voor zichzelf en ruiken kansen onder de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst. Nog niet zo lang geleden leken de twee jeugdinternationals aan te sturen op een vertrek uit Rotterdam, doordat ze onder de inmiddels ontslagen Fred Rutten op de bank terecht waren gekomen. Feit is dat Vilhena en Boëtius er zondag gewoon bij zijn, als de selectie van Van Bronckhorst begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vraag is of Feyenoord er gelukkig mee zal zijn. Vilhena en Boëtius hebben nog een contract voor een jaar. Na de jaarwisseling mogen ze gaan praten met clubs. De kans is groot dat ze dan volgende zomer transfervrij zullen vertrekken. Voor Feyenoord zou dat een ramp zijn. Exact twaalf maanden geleden vertegenwoordigde het duo een flinke transfersom doordat ze onderdeel waren van de WK-voorselectie van het Nederlands elftal.

Hetzelfde geldt voor Terence Kongolo. Hij speelde wel alles, maar niet tot eigen tevredenheid. Vorig jaar omstreeks deze tijd maakte hij nog deel uit van de WK-selectie van Louis van Gaal. Dat is in zijn hoofd en benen gaan zitten. Kongolo had nauwelijks vakantie en daardoor ontbrak weleens de scherpte. Vilhena vat het gevoel van de drie grote talenten kort en bondig samen: 'Het ene jaar is het andere niet.'

Lees woensdag in de nieuwe editie van Voetbal International een uitgebreid verhaal over de beweegredenen van de drie Feyenoord-talenten. Het artikel is vanaf morgen ook beschikbaar via VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.