Boëtius eindelijk weer eens aan de aftrap in De Kuip

Reacties

Jean-Paul Boëtius heeft voor het eerst sinds twee maanden weer eens een basisplaats gekregen van Feyenoord-trainer Fred Rutten. De 21-jarige vleugelspits houdt in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn concurrent Elvis Manu op de bank.

Boëtius eindelijk weer eens aan de aftrap in De Kuip

Boëtius moest in de herfst ook al even plaatsmaken voor Manu, maar toen die in november kampte met liesklachten wisselde Rutten zijn twee buitenspelers weer om. Dat gebeurde op 8 maart tegen NAC Breda opnieuw, toen Manu volledig was hersteld van zijn lieskwetsuur. De net als Boëtius 21 jaar oude Manu scoorde sindsdien vier keer in de Eredivisie, evenveel als zijn concurrent in het hele seizoen deed. De laatste twee duels met Go Ahead Eagles (0-1) en FC Groningen (1-1) stond ook Manu droog.

Op de avond dat Feyenoord de derde plaats met een zege op Vitesse kan veiligstellen, start Boëtius weer. De vraag is of dat verandering brengt in zijn toekomstplannen. Omdat de enkelvoudige international zijn in 2016 aflopende contract niet heeft verlengd, dreigt een vertrek uit De Kuip. De onderhandelingen liepen spaak omdat Boëtius geen langlopende verbintenis wil tekenen en salarisverhoging wil, ook al is hij niet bezig aan het beste seizoen van zijn carrière.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.