Boëtius buitenaards, Pep echte Duitser, zakgeld Zidane

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Boëtius buitenaards, Pep echte Duitser, zakgeld Zidane

'Er is geen anti-Garcia-samenzwering'
Francesco Totti bestrijdt dat de spelersgroep van AS Roma trainer Rudi Garcia niet langer steunt. De Romeinen speelden al drie competitieduels op rij gelijk en staan daardoor inmiddels op zeven punten van koploper Juventus. 'Maar we verdienen al dat pessimisme niet', meent Totti. 'We doen het nu niet zo goed, maar de Serie A duurt nog lang en we staan gewoon nog tweede. Bovendien staan we in de kwartfinale van het bekertoernooi en zitten we nog in de Europa League', doelt de routinier op de duels met Feyenoord. (Corriere dello Sport)

Víctor Valdés maakte maandag voorafgaand aan zijn rentree bij de beloften van Manchester United veel indruk op zijn ploeggenoten en Onder 21-manager Warren Joyce. Valdés toonde een filmpje van de Amerikaanse atleet Dick Hoyte, die zijn gehandicapte zoon in een rolstoel meenam op marathons en triatlons. 'Het was ongelooflijk', vertelde Joyce. 'Ik was iets van plan, maar Víctor zei: Guardiola deed dit altijd. Víctor is een erg bescheiden jongen, een modelprofessional.'

• Mocht het vanavond bij het bekerduel van SC Cambuur met PEC Zwolle op penalty's uitdraaien dan heeft trainer Henk de Jong wellicht een trucje in petto. Hij voerde ooit, ver voordat Louis van Gaal er de wereldpers mee haalde op het afgelopen WK, een wissel door puur en alleen voor een penaltyserie. 'Dat was volgens mij in 2004. Ik zat bij Sneek, toen in de eerste klasse, en we speelden de bekerfinale tegen Harkemase Boys. Ik had voor de penalty's een jongen op goal gezet, die nog nooit één seconde had gekeept. Maar het was een héél lange kerel. Ze schoten er eentje naast en één tegen hem op en wij wonnen de beker.' (De Telegraaf)

• Inmiddels is het een bekend verschijnsel, de zogeheten Nutmeg Incognito. Freestylevoetballer Soufiane Touzani gaat met een bekende voetballer in vermomming de straat op om zoveel mogelijk panna's uit te delen. Dit keer vertoont Jean-Paul Boëtius zijn kunsten op de Rotterdamse Lijnbaan. De aanvaller van Feyenoord is voor de gelegenheid afkomstig van Pluto.

'Pep is nog Duitser dan iedereen die bij Bayern rondloopt.'
Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter van Bayern München, roemt de arbeidsethos van hoofdtrainer Josep Guardiola. (Der Kicker)

• Stel: je werkt mee om het WK van 2022 naar Qatar te halen, aangezien dat land nauwelijks een voetbalgeschiedenis heeft. Zinedine Zidane deed het. Hij kreeg voor het maken van een promotiefilmpje voor de Qatari flink betaald. Omdat hij voor de rechter, inzake een andere kwestie, openheid van zaken moest geven bleek hoeveel hij voor onderstaand filmpje kreeg: de lieve som van elf miljoen euro!

• Toeval is het niet, maar de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport kwam in de aanloop naar het bekerduel van AC Milan met deze poll. Clarence Seedorf, de voorganger van Filippo Inzaghi als coach van AC Milan die nu flink onder druk staat en bij een nederlaag vanavond in het bekerduel met Lazio volgens dezelfde Italiaanse krant eruit zou vliegen, is nog steeds populair in Milaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.