Boete voor Twente na overtreden regels bij komst Ziyech

Reacties

FC Twente heeft van de KNVB een boete gekregen van 45 duizend euro. Bij de aankoop van Hakim Ziyech heeft de club zich niet gehouden aan opgelegde transferregels.

Boete voor Twente na overtreden regels bij komst Ziyech

Eerder dit jaar werden de Enschedeërs vanwege de zorgelijke financiële situatie door de licentiecommissie ingedeeld in Categorie 1. Als gevolg daarvan staat FC Twente onder verscherpt toezicht van de KNVB. Een van de opgelegde regels is dat de club pas een speler mag kopen nadat eerst een uitgaande transfer is gedaan.

 FC Twente nam in augustus middenvelder Hakim Ziyech over van SC Heerenveen en kon die transfer financieren dankzij de inkomsten die vrijkwamen door de verkoop van Leroy Fer van Norwich City aan QPR. Op papier kwam de transfer van Fer echter één dag na de overgang van Ziyech tot stand. Formeel kocht de club de speler derhalve op een moment dat de uitgave voor Ziyech nog niet was afgedekt door inkomsten uit de verkoop van Fer.

Twente, dat eerder dit jaar van de KNVB al een boete van 35 duizend euro kreeg omdat de jaarrekening over het seizoen 2012/13 te laat was ingediend, heeft de straf geaccepteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.