Boessen weg vanwege 'onhoudbaar spanningsveld'

Reacties

Wil Boessen leidde FC Oss knap naar de nacompetitie maar de trainer is door de Brabantse club per direct aan de kant gezet.

Boessen weg vanwege 'onhoudbaar spanningsveld'

Onder Boessen is FC Oss bezig aan een goed seizoen. De club heeft zich al geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Een zeldzaam goede prestatie, aangezien de Jupiler League-club normaliter in de onderste regionen van de competitie te vinden is.

FC Oss en Boessen onderhandelden lang over een nieuwe verbintenis, maar de coach besloot in maart daarvan af te zien. Sindsdien is er volgens de club een 'onhoudbaar spanningsveld' ontstaan, dat 'gecreëerd is door Boessen zelf'.

Algemeen directeur Bert Zwanenburg: 'We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Overal lazen we en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven.'

De komende duels nemen de assistenten Klaas Wels, Rein Baart en hoofd-scout Marcel van der Sloot de honneurs waar. Vanaf komend seizoen staat Reinier Robbemond voor de groep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.