Boessen leidt VVV-Venlo naar overwinning op Roda

VVV-Venlo heeft de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. De ploeg van interim-trainer Wil Boessen versloeg in eigen huis Roda JC Kerkrade en passeerde Excelsior op de ranglijst.

Boessen leidt VVV-Venlo naar overwinning op Roda

Boessen werd afgelopen week aangesteld als tijdelijk opvolger van de opgestapte Glen De Boeck en mocht gelijk aantreden tijdens de Limburgse derby tegen Roda JC, dat sterk uit de startblokken kwam. Mitchell Donald kreeg de eerste goede kans namens de bezoekers, maar hij zag zijn inzet gered worden door Wilko de Vogt.

Daarna kwam VVV steeds beter in de wedstrijd en Ahmed Musa, Yanic Wildschut en Rogier Molhoek kregen uitstekende mogelijkheden, maar Pawel Kieszek hield Roda in de wedstrijd. Kort voor rust ging de Poolse doelman echter in de fout, toen hij de doorgebroken Musa binnen het strafschopgebied ten val bracht.

Kieszek moest met een rode kaart het veld verlaten en Barry Maguire schoot de toegekende penalty achter de ingevallen goalie Mateusz Prus. Na een uur kreeg Musa de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Nigeriaan zag zijn inzet geblokt worden door Jagos Vukovic. Kort daarna kreeg ook Roda een strafschop, na een overtreding van Niels Fleuren op Davy De Beule, maar Mads Junker miste vanaf elf meter.

Bryan Linssen besliste kort voor tijd de wedstrijd in het voordeel van VVV, na goed voorbereidend werk van Musa. De 2-0 overwinning betekende de eerste zege van VVV op Roda sinds 1985. De club uit Venlo heeft nu tien punten uit vijftien duels, twee meer dan Excelsior. Roda blijft op 21 punten staan en is daarmee negende. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's