Boerrigter verlaat ziekenboeg Celtic voor treffen met Ajax

Hoewel Celtic zaterdag op het eigen Celtic Park niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, had manager Neil Lennon wel reden tot juichen. De 42-jarige Noord-Ier zag in de aanloop naar het CL-duel met Ajax een hele rits spelers terugkeren uit de ziekenboeg, onder wie Derk Boerrigter (foto).

Boerrigter verlaat ziekenboeg Celtic voor treffen met Ajax

De 27-jarige buitenspeler miste de heenwedstrijd tegen zijn oude club nog door een enkelblessure, maar lijkt na zijn invalbeurt van zaterdagmiddag klaar voor een terugkeer in De Arena. Tegen Dundee keerde hij na ruim een maand afwezigheid terug in de ploeg van The Bhoys.

En Boerrigter was niet de enige Celtic-speler die tijdig fit is geraakt voor het Champions League-duel van woensdag in Amsterdam. Zo maakten ook Mikael Lustig en Teemu Pukki hun rentree tegen Dundee, heeft aanvaller Georgios Samaras niet langer last van een fikse wond op een knie en kan Lennon ook weer een beroep doen op Kris Commons.

Met een vrijwel volledig fitte selectie heeft Lennon alle vertrouwen in een goed resultaat op bezoek bij Ajax, dat anderhalve week terug nog met 2-1 ten onder ging in Schotland. 'Natuurlijk is het Ajax-uit, maar als we net zo spelen als in Milaan (toen Celtic ondanks goede kansen met 2-0 verloor, red.) hebben we alle kans.'

Dan zal zijn ploeg wel efficiënter met de mogelijkheden moeten omgaan dan tegen Dundee, dat overeind bleef ondanks achttien doelpogingen en 61 procent balbezit voor Celtic. 'We waren niet dodelijk genoeg voor het doel en ook de eindpass was bij momenten slecht. Maar nu Lustig, Kayal, Commons en Samaras weer fit zijn, kunnen we een veel sterker team op de been brengen. Al wordt de wedstrijd in Amsterdam volledig anders dan die tegen Dundee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen