Boere is dé spits van het moment in Nederland

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Boere is dé spits van het moment in Nederland

Tom Boere is op recordjacht. Zijn drie goals tegen De Graafschap betekenden dat hij nu op negentien staat. FC Oss is uit de degradatiezorgen en Boere lijkt klaar voor een volgende stap.

Topdrie van de week

Tom Boere (FC Oss) 7,5
Op Tom Boere staat momenteel geen maat. Tegen De Graafschap scoorde hij weer drie keer. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op negentien goals, een onwaarschijnlijk aantal na zeventien wedstrijden. Waar gaat dit eindigen of is Boere in de winterstop al vertrokken? Feit is dat de spits van FC Oss momenteel alles lukt. Strafschoppen, individuele acties, kopballen, het maakt niet uit. Tom Boere is de spits van het moment in Nederland.

Moussa Sanoh (RKC Waalwijk)    7,5
Met een goal en een assist bezorgde Moussa Sanoh RKC Waalwijk een prima zege op het hoger geplaatste MVV Maastricht. Sanoh kwam in januari 2016 transfervrij naar RKC, nadat hij bij de club waar hij sinds veertiende rondliep (PSV) geen contract had gekregen. De razendsnelle buitenspeler zet de laatste weken zijn dreiging om in rendement. Daarmee is hij een wapen in de ploeg van trainer Peter van den Berg. 

Stephen Warmolts (Helmond Sport)         7,5
Helmond Sport is dicht bij de tweede periodetitel. De Brabantse formatie is bezig aan een uitstekende serie en verdediger Stephen Warmolts (22) is een belangrijke schakel. De noorderling, opgeleid bij FC Emmen en SC Heerenveen, is sterk in de duels en coachend aanwezig in het veld en daarom aanvoerder van de Helmonders. Warmolts is een van de talentvolle jongelingen in de Helmondse selectie, waar ook veel routiniers aanwezig zijn.

De stand in het spelersklassement na speelronde 16
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,08
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,57
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,54
4. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,47
  Nick Kuipers MVV Maastricht 6,47
6. Yener Arica Almere City FC 6,43
 Maikel Verkoelen Helmond Sport 6,43
  Tom Overtoom Almere City FC 6,43
9. Dario van den Buijs FC Eindhoven 6,41
10. Pablo Rosario Jong PSV 6,39
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.