Boer bezorgt PEC op bezoek in Groningen een punt

FC Groningen is in eigen huis tegen PEC Zwolle blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel. De noorderlingen behouden de ongeslagen status in Stadion Euroborg, maar verzuimen op gelijke hoogte te komen met Ajax. Dat was vooral te danken aan doelman Diederik Boer, die keer op keer een antwoord had bij de kansen van de Groningers.

Boer bezorgt PEC op bezoek in Groningen een punt

Onlangs verkondigde Boer dat hij gelooft in een Europees avontuur met de ploeg van trainer Ron Jans, die op bekend terrein terugkeerde. Tussen 2002 en 2010 was hij coach van Groningen. In de openingsfase moesten Boer en Jans toezien hoe Zwolle flink teruggedrongen werd. Boer moest kansen van Richairo Zivkovic (foto, twee keer), Filip Kostic en Maikel Kieftenbeld onschadelijk maken, terwijl Andraz Kirm naast schoot.

Aan de andere kant werd Zwolle gevaarlijk toen de vliegensvlugge Giovanni Hiwat over schoot. Kamohelo Mokotjo hielp Boer toen die wel geslagen was, de Zuid-Afrikaan kopte de bal van de doellijn.  

Ook na rust had Groningen een overwicht, maar zette dat niet om in treffers ondanks een enorme kans voor David Texeira in de slotminuten. PEC slaagde er eveneens niet in te scoren, waardoor de ploeg van Jans van de laatste tien optredens maar één (!) keer won. Die reeks, nadat de eerste vier competitieduels allemaal gewonnen werden, heeft ertoe bijgedragen dat de Zwollenaren inmiddels zesde staan met een iets beter doelsaldo dan Feyenoord. Een eerste zege ooit op bezoek bij FC Groningen bleef dus ook uit.

Groningen blijft met 23 punten bovenin meedraaien. Bovendien is de ploeg van Erwin van de Looi al zes duels op rij ongeslagen in de Eredivisie. In die reeks werd drie keer gewonnen. Het dappere weerwerk van Boer voorkwam zondag een nieuw Gronings feestje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen