Boer ambitieus met PEC: 'Europees avontuur is mogelijk'

Diederik Boer is na een langdurige liesblessure weer teruggekeerd onder de lat van PEC Zwolle en de 33-jarige doelman steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil na de goede seizoenstart Europa in.

Boer ambitieus met PEC: 'Europees avontuur is mogelijk'

Waar de jaargang 2013/14 voor PEC Zwolle zo veelbelovend begon met de koppositie in de Eredivisie, moest Boer vanaf de zijlijn toekijken hoe de club waar hij al zijn hele carrière voor uitkomt de vaderlandse voetbalvelden veroverde. Nu hij na bijna drie maanden afwezigheid weer kan spelen, wil hij doorpakken. Hij verlengde zijn contract onlangs niet voor niets tot medio 2016.

'Deze club is aan iets moois bezig, daar wil ik deel van uitmaken', meldt Boer donderdagmiddag op de clubwebsite. 'Natuurlijk heb ik ook persoonlijke ambities en denk ik weleens aan grote stadions en Europees voetbal. Maar een Europees avontuur is ook voor PEC Zwolle zomaar mogelijk met de huidige ontwikkelingen in de Eredivisie.'

Daarmee doelt Boer op de wisselvallige prestaties van de topclubs in dit seizoen. Ook PEC Zwolle is de weg na vier zeges in de eerste vier speelronden echter enigszins kwijt. Van de laatste negen competitieduels won de ploeg van trainer Ron Jans alleen die in eigen huis tegen ADO Den Haag (6-1). Zondag gaat Boer met PEC Zwolle op bezoek bij FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen