Boca na wereldgoal Tévez tegen River Plate koploper

Boca Juniors heeft de immer verhitte stadsderby tegen River Plate met 2-4 gewonnen. Dat had de topclub vooral te danken aan Carlos Tévez, die een weergaloze wedstrijd speelde.

De inmiddels 32-jarige Tévez zorgde negen minuten voor tijd voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De spits, die een verleden heeft bij clubs als Manchester United, Manchester City en Juventus, schoot op fantastische wijze raak en zette daarmee de 2-3 voor Boca Juniors op het scorebord.

Via Walter Bou was Boca in de veertiende minuut al op voorsprong gekomen. River Plate deed het duel echter volledig kantelen door in een tijdsbestek van zes minuten - tussen de 34ste en 40ste minuut - twee keer te scoren. Sebastian Driussi en Lucas Alario lieten zich bejubelen. Tévez zorgde in de 62ste minuut voor de gelijkmaker, voordat hij op prachtige wijze de derde Boca-goal maakte. Adrian Centurión maakte er in de slotminuut zelfs nog 2-4 van.

Door de zege staat Boca Juniors na dertien wedstrijden met 28 punten op de eerste plaats in de Argentijnse Primera División. Estudiantes, dat speelt tegen San Martin San Juan, kan de eerste plek bij een overwinning weer overnemen. River Plate staat tiende.