Boateng vervolgt trainersloopbaan in Maleisië

Reacties

George Boateng vervolgt zijn trainersloopbaan in Maleisië. De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord, Aston Villa en Middlesbrough heeft een contract voor zes maanden ondertekend bij Kelantan, waar hij voor het eerst aan een klus als hoofdtrainer zal beginnen.

Boateng vervolgt trainersloopbaan in Maleisië

Behalve de drie genoemde clubs kwam de 38-jarige Boateng tijdens zijn spelersloopbaan ook uit voor Excelsior (waar hij zijn loopbaan begon), Coventry City, Hull City, Xanthi en Nottingham Forest. Bij de Maleisische club is Boateng de opvolger van de Engelsman Steve Darby.

De laatste werkgever van de middenvelder, die vier interlands achter zijn naam heeft staan, was het Maleisische PBDKT T-Team FC, waar hij als speler/coach onder hoofdtrainer Peter Butler werkte. Daar stopte hij in juli.

'Iedereen vond het maar vreemd dat ik in Maleisië ging voetballen. Het niveau was vrij matig, vergelijkbaar met de Engelse League Two, maar als coach heb ik er veel geleerd', vertelde hij toen aan VI over zijn overstap.

Boateng destijds: 'Als coach kijk je met een ander oog naar een wedstrijd. Nu bepaalde ik enkele keren de opstelling, overlegde veel met de hoofdtrainer, allemaal heel interessant. Dat in combinatie met het aangename leven in Kuala Lumpur, maakte het een leuk buitenlands avontuur, leuker dan mijn seizoen in Griekenland (Xanthi in 2010/11).'

In juli 2013 was Boateng nog dicht bij een trainersklus in Engeland. 'Ik was benaderd voor die functie bij een club uit het Championship. Ik was een van de twee kandidaten en heb gesprekken gevoerd met de voorzitter. Helaas ben ik het níét geworden. De reden was dat ik nog geen enkele ervaring heb. Hetzelfde verhaal bij een team uit de League One, waar ik mij zelf had aangeboden.' Uiteindelijk koos hij driekwart jaar later dus toch voor Maleisië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.