Boateng bezorgt NAC zege bij Dordrecht

NAC Breda heeft op de counter FC Dordrecht verslagen. Kingsley Boateng maakte vlak voor tijd de winnende goal: 0-1.

Vanaf de eerste minuut nam promovendus Dordrecht in eigen huis het initiatief tegen NAC, dat loerde op de tegenaanval. De thuisploeg creëerde ook de beste mogelijkheden. Met name Rick ten Voorde was dreigend, maar de aanvaller slaagde er voor rust niet om de bal in twee instanties langs Jelle ten Rouwelaar te krijgen en faalde ook in de 65ste minuut om te profiteren van een slordigheid van Rémy Amieux.

De misser van Ten Voorde bleek echter wel de aanzet tot de sterkste fase van Dordrecht, dat in de 71ste minuut twee keer dicht bij de openingstreffer was. Robin Gosens knalde een vrije trap tegen de lat en Joris van Overeem zag een gevoelig puntertje net voor de lijn weggehaald worden door Amieux. Tien minuten voor tijd leek Giovanni Korte Dordrecht toch aan de zege te helpen, maar zijn schot strandde op de paal.

Boateng
Ook NAC liet zich gelden, vooral via Kingsley Boateng. De rechtsbuiten was een plaag voor de defensie van Dordrecht en stond aan de basis van bijna al het gevaar van zijn ploeg. Dat Boateng vlak voor tijd de winnende treffer maakte, was dan ook een beloning voor zijn goede spel.

Joeri de Kamps veroverde de bal op het middenveld en stuurde direct de Ghanese aanvaller in de diepte weg. Boateng bleef ijzig kalm tegenover Filip Kurto en schoof de bal in het doel. In de extra tijd had hij ook zijn tweede treffer van de middag kunnen maken, maar dit keer stuitte hij op Kurto.

Door de overwinning klimt NAC naar de zevende plaats op de ranglijst, met acht punten. Opponent Dordrecht staat zestiende.