Blunders Ekramy leiden afstraffing Feyenoord in

Willem II heeft Feyenoord een flink pak slaag gegeven (3-1). Blunders van keeper Sherif Ekramy brachten de Rotterdammers niet alleen in Tilburg in een lastig parket.

Het wegvallen van doelman Henk Timmer kwam op een voor Feyenoord zeer ongelukkig moment. Zijn vervanger Ekramy achtte zichzelf ondanks een knieblessure in staat de honneurs waar te nemen. Maar de Egyptenaar maakte in Tilburg een slechte indruk en was verantwoordelijk voor de pijnlijke nederlaag met gevolgen.

Ekramy tastte zowel bij een hoge bal van Christophe Gregoire als een voorzet van Mohamed Messoudi compleet mis. Frank Demouge profiteerde beide keren van het Egyptische grabbelen en gaf Willem II daarmee binnen twintig minuten een onverwacht comfortabele voorsprong.

Maar het leed voor Feyenoord bleef in de eerste helft niet bij de twee Tilburgse goals. Said Boutahar zorgde acht minuten voor rust voor een nog grotere voorsprong van Willem II. De spelmaker mocht door verkeerd instappen van Theo Lucius vrij opstomen:
3-0.

In de tweede helft kon Feyenoord de schade niet repareren. Verder dan de eretreffer van André Bahia kwamen de Rotterdammers niet, waardoor een plaats in de play-offs om een Champions League-ticket onzeker blijft. Willem II lijkt door de zege de play-offs om handhaving te ontlopen.