Blunderende Federici bezorgt Arsenal plek in FA Cup-finale

Arsenal heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de strijd om de FA Cup. De ploeg van manager Arsène Wenger was na verlenging te sterk voor Reading, waar Adam Federici de schlemiel was: 2-1.

De doelman uit Australië liet kort voor het einde van de eerste helft van de verlenging een eenvoudige inzet van Alexis Sánchez door zijn benen over de doellijn glippen, waarmee hij voor de beslissing in de wedstrijd zorgde. Arsenal was daarvoor ook de bovenliggende partij, maar Reading bleef knap op de been en sleepte een verlenging uit het vuur.

Sánchez had Arsenal zes minuten voor rust ook al op voorsprong gezet, maar in de 54ste minuut trok Garath McCleary de stand gelijk. Bij het doelpunt van Reading ging Wojciech Szczesny niet vrijuit, maar de doelman van de Noord-Londense club maakte het niet zo bont als zijn collega Federici.

Na de 1-1 van Reading kregen beide clubs nog enorme kansen om de halve finale in de reguliere speeltijd te beslissen. Namens Arsenal raakten invaller Gabriel Paulista en Aaron Ramsey de paal, terwijl de Championship-club tevergeefs appelleerde om een strafschop na vermeend hands van Mathieu Debuchy. Ook schoot Danny Williams net naast en redde Szczesny goed op een inzet van Nathaniel Chalobah.

Federici zorgde uiteindelijk voor de beslissing, waardoor Arsenal op 30 mei opnieuw op Wembley in de FA Cup-finale staat. Zondag wordt de tegenstander bekend als Aston Villa en Liverpool de andere halve finale spelen.