Blunderende Akinfeev leidt uitzege VfL Wolfsburg in

Reacties

Doelman Igor Akinfeev heeft de hoop van CSKA Moskou op een ticket voor de knock-outfase van de Champions League laten vervliegen. De goalie tikte een wanhoopsschot van VfL Wolfsburg-aanvaller André Schürrle in zijn eigen doel en daarmee leidde hij de 2-0 zege van de Duitsers in. Die uitslag was niet bijster gunstig voor PSV.

Blunderende Akinfeev leidt uitzege VfL Wolfsburg in

Het belang van een zege in Rusland was voor beide ploegen groot. Voor de thuisploeg vanwege de laatste plaats in Groep B, voor de Duitse bezoekers door het punt achterstand dat de ploeg had op koploper Manchester United na vier speelronden. Die druk was als een deken over het duel in Moskou gedrapeerd.

Passief
Beide ploegen waren lange tijd vrij passief en namen geen al te grote risico's. Er vielen slechts plaagstootjes van Ahmed Musa (CSKA-aanvaller schoot in het zijnet) en Max Kruse (het schot van de VfL Wolfsburg-middenvelder belandde in de handen van doelman Akinfeev) te noteren.

Pas na de pauze kwam het duel wat los en kreeg Zoran Tosic de grootste kans van de wedstrijd. De aanvallende middenvelder van de thuisploeg mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een afstandsschot, na terugleggen van Alan Dzagoev, en zag zijn poging op de linkerpaal belanden. De rebound werd opgevangen door Wolfsburg-goalie Diego Benaglio.

VfL Wolfsburg viert de openingstreffer van André Schürrle, die vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand in het duel met CSKA Moskou nog op 0-2 bepaalde.
VfL Wolfsburg viert de openingstreffer van André Schürrle, die vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand in het duel met CSKA Moskou nog op 0-2 bepaalde.

Blunder
Zijn Russische collega was minder fortuinlijk, want drie minuten na die enorme kans van Tosic leidde Akinfeev de thuisnederlaag in. De Russische international greep in bij een wanhoopspoging van André Schürrle, die de bal vanaf de rechterkant van het doel zijn richting op schoot. De bal leek naast te gaan, maar Akinfeev dook naar de bal en werkte het speeltuig al vallend wat ongelukkig over de doellijn.

Een late tweede treffer van Schürrle - in de 88ste minuut, twee minuten nadat Bas Dost naar de kant was gehaald - bleek goed voor de 0-2 eindstand, waardoor CSKA Moskou de knock-outfase van de Champions League uit het hoofd kan zetten. Die Wölfe gaan door de uitzege aan kop in Groep B, met negen punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan Manchester United en drie meer dan PSV. Die ploegen treffen elkaar om 20.45 uur op Old Trafford en daardoor is een zege van de Eindhovenaren cruciaal in de jacht op een plek in de achtste finales van het miljoenenbal.

Stand Groep B
Club Duels-Punten
VfL Wolfsburg 5-9
Manchester United 4-7
PSV 4-6
CSKA Moskou 5-4
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.