Blunder Vorm brengt NEC de winst in Utrecht

NEC noch FC Utrecht maakte weinig klaar in De Galgenwaard. Een blunder van Michel Vorm deed het duel in Nijmeegs voordeel kantelen (0-2).

In een weinig verheffende wedstrijd kwam een einde aan de succesreeks onder interim-coach Ton du Chatinier. Vorm was verantwoordelijk voor de tweede thuisnederlaag van FC Utrecht. De Oranje-international liet in de 78ste minuut een schot van Youssouf El-Akchaoui knullig glippen.

Twee minuten na de 0-1 had NEC de buit binnen. Invaller Joël Tshibamba kreeg bij een corner van Rutger Worm alle vrijheid de tweede Nijmeegse treffer van de middag aan te tekenen.

De fouten waren misschien wel tekenend voor de wedstrijd in De Galgenwaard. Zowel FC Utrecht als NEC grossierde in ongelukkige acties. Alleen de slotfase leverde spektakel op waarbij NEC-doelman Gábor Babos zich wél en Vorm zich niet in positieve zin onderscheidde.