Blunder Skrtel kost Liverpool zege op Manchester City

Liverpool heeft titelverdediger Manchester City de eerste punten van het seizoen afgenomen. Lange tijd stevende de ploeg van manager Brendan Rodgers op een 2-1 overwinning af, maar in de slotfase zorgde Carlos Tévez voor de gelijkmaker na een foute terugspeelbal van Martin Skrtel.

De Slowaakse verdediger had zijn ploeg in de eerste helft nog op voorsprong gezet met een snoeiharde kopbal uit een perfect aangesneden hoekschop van Steven Gerrard. Even daarvoor ontsnapte City nog aan een achterstand, toen Vincent Kompany bijna in eigen doel schoot uit een voorzet van diezelfde Gerrard.Eerder in het duel hadden zowel Tévez als Liverpool-spits Fabio Borini voor gevaar gezorgd. De Argentijn schoot op de paal, terwijl de Italiaan een voorzet van Raheem Sterling, debutant bij The Reds, van dichtbij niet tussen de palen kreeg.Vlak na rust miste ook Luis Suarez een grote kans. Oog in oog met City-doelman Joe Hart schoot hij ruim naast, nadat Borini hem met een steekpass nog op zijn wenken had bediend. Tien minuten later scoorde City wel. Verdediger Kolo Touré profiteerde van het feit dat Martin Kelly een voorzet van Tévez niet goed verwerkte.De gelijke stand stond slechts drie minuten op het scorebord. Luis Suarez krulde een vrije trap knap langs de viermansmuur van The Citizens. City had niet direct een antwoord klaar en er was een fout van Liverpool-verdediger Skrtel nodig om de achterstand ongedaan te maken. Carlos Tévez kreeg de bal op een presenteerblaadje van de Slowaak en verzilverde de buitenkans door Liverpool-goalie Pepe Reina te omspelen en kalm binnen te schuiven.In de slotfase maakte zowel Liverpool als City nog aanspraak op de overwinning. Namens de thuisploeg schoot Jonjo Shelvey hard over en kopte invaller Andy Carroll via de rug van Jack Rodwell over. De bij City ingevallen Edin Dzeko tikte een voorzet van Tévez over het Liverpool-doel. Door het gelijke spel wacht Liverpool na de 3-0 nederlaag tegen West Bromwich Albion op de eerste speeldag nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Manchester City staat na twee duels op vier punten. Carlos Téve<b></b>z heeft geprofiteerd van een fout van Martin Skr<b></b>tel (links) en bezorgt Ma<b></b>nchester City een punt. Foto: VI Images