Blunder Reina bezorgt Jol en Fulham benauwde zege

Fulham en Liverpool leken op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar een rode kaart voor Jay Spearing en een blunder van doelman Pepe Reina bezorgden Fulham een 1-0 zege.

Blunder Reina bezorgt Jol en Fulham benauwde zege

Vijf minuten voor tijd profiteerde Clint Dempsey van een fout van Reina. De Spaanse goalie loste een schot van Danny Murphy (ex-Liverpool), waarna de Amerikaan van dichtbij zijn vierde seizoenstreffer aantekende. Voor manager Martin Jol en Fulham betekende het de derde zege van het seizoen. Het was de vierde keer in 21 Premier League-ontmoetingen dat de Londense club Liverpool versloeg.

In de eerste helft was het tempo enorm hoog. Moussa Dembélé was twee keer gevaarlijk, maar Liverpool-doelman Pepe Reina keerde zijn inzetten knap. De gasten zagen Andy Carroll op sluitpost Mark Schwarzer stuiten, terwijl Jordan Henderson de paal trof.

Na rust was Liverpool dreigender en gevaarlijker. Luis Suarez en Craig Bellamy waren te zelfzuchtig en toen de Uruguayaan eindelijk succes had, vond zijn treffer wegens buitenspel geen doorgang.Fulham rechtte de rug in de slotfase, geholpen door een rode kaart aan Liverpool-zijde. Een harde tackle van Jay Spearing op Moussa Dembélé zorgde ervoor dat Liverpool met tien man verder moest.

Fulham kreeg door de numerieke meerderheid nieuwe hoop op de winst. Clint Dempsey was tien minuten voor tijd dichtbij de bevrijdende treffer voor de thuisclub. Opnieuw Dembélé kreeg een kans en aan de andere kant trof Stewart Downing de paal. Liverpool, waar Dirk Kuijt in het laatste kwartier de opnieuw tegenvallende Andy Carroll afloste, keerde met dank aan de blunder van Reina zonder punten naar huis. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's