Blunder Malbranque maakt Spurs kansloos

Sevilla maakte Tottenham Hotspur na acht minuten al kansloos en schaarde zich met Osasuna bij de laatste vier van het UEFA Cup-toernooi.

Tottenham Hotspur-Sevilla 2-2De terugkeer van Frédéric Kanouté op White Hart Lane zal Tottenham Hotspur niet snel vergeten. De Malinese spits, die in 2005 verkaste van Londen naar Sevilla, maakte zijn faam van goalgetter na acht minuten al waar. Het was direct ook de genadeklap voor de ploeg van Martin Jol, dat een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd moest wegpoetsen.

Het was Steed Malbranque (foto) geweest die al vroeg in de wedstrijd de missie van Tottenham moeilijker had gemaakt. De Franse middenvelder van The Spurs had pijnlijk bij de tweede paal over de bal heen getrapt bij een kopbal van Christian Poulsen: 0-1. Even later tekende Kanouté met een handige actie voor de 0-2.

Met de moed der wanhoop probeerde Tottenham er nog wat van te maken. Maar ook omdat Dimitar Berbatov ongelukkig was in de afwerking, liet de eretreffer lang op zich wachten. Koud in het veld gaf invaller Jermain Defoe met een hakje enige kleur aan de mislukte avond van Tottenham, dat dankzij Aaron Lennon een gelijkspel uit het vuur sleepte. Maar de Londense ploeg eindigde in mineur met een directe rode kaart voor Teemu Tainio.

Osasuna-Bayer Leverkusen 1-0Osasuna kon na de 3-0 overwinning in Leverkusen een plaats in de halve finale van UEFA Cup nauwelijks meer ontgaan. De Spaanse club wilde dan ook niet, waar Bayer Leverkusen niet kon. De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld en kende dan ook weinig kansen. Na een uur gooide Bayer Leverkusen het hoofd definitief in de schoot. Juanlu was verantwoordelijk voor de vroegtijdige beslissing van een wedstrijd.