Blunder Luciano brengt Vloet eerste zege als NEC-trainer

Wiljan Vloet heeft zijn eerste overwinning als trainer van NEC binnen. Met het succes tegen FC Groningen schaarde de Nijmeegse club zich bij de laatste acht in de strijd om de KNVB-beker.

Vloet is een maand bezig als trainer van NEC. De opvolger van Dwight Lodeweges wacht nog op zijn eerste overwinning in de Eredivisie, maar kan met een goed gevoel de winterstop in. De Nijmeegse formatie boekte een knappe zege in Euroborg (0-2).

FC Groningen had in de eerste helft het initiatief zonder dat het leidde tot grote kansen. Ook na rust bleef de thuisploeg een antwoord schuldig op de sterke organisatie van NEC. De Nijmeegse gasten daarentegen slaagden er wel in te scoren.

John Goossens was de gevierde man bij NEC. De middenvelder opende na ruim een uur de score met een vrije trap van dertig meter, waarbij FC Groningen-keeper Luciano niet vrijuit ging. In de laatste minuut bracht Erton Fejzullahu het eerste succes van Vloet in veilige haven.