Blunder Kurto komt Roda duur te staan tegen Utrecht

FC Utrecht heeft na de zege op PSV ook van Roda JC Kerkrade gewonnen. Een blunder van keeper Filip Kurto hielp de ploeg van trainer Jan Wouters aan de drie punten (0-1).

Na ruim een half uur bokste Kurto een vrije trap van Tommy Oar verkeerd weg. Ook in tweede instantie zat de Poolse goalie fout, waarna Dave Bulthuis (ook afgelopen zondag tegen PSV al trefzeker) via het lichaam van Roda-verdediger Bart Biemans de bal in het Limburgse doel werkte.

De openingstreffer was een extra klap voor Roda JC, dat voor de 0-1 had verzuimd de score zelf te openen. Het ontbreken van Sanharib Malki – de Syrische spits bleek kort voor de aftrap niet fit genoeg – deed zich voelen. Kristián Németh miste verschillende keren de scherpte van een spits.

Na rust mocht Roda JC gezien de getoonde intentie het meeste aanspraak maken op de gelijkmaker. Maar de aanvallende pogingen ten spijt, de ploeg van trainer Ruud Brood miste de daadkracht en de kwaliteit om de schade uit de eerste helft te repareren. Ook een slotoffensief bleef vruchteloos, doordat keeper Robbert Ruiter zich wel staande hield bij FC Utrecht.

FC Utrecht was op zijn beurt ook niet bij machte zich aan de malaise te onttrekken. Edouard Duplan onderstreepte dat halverwege de tweede helft door vrij voor het doel uit een voorzet van Bulthuis de bal voorlangs de schieten.

Maar Wouters hoefde zich niet druk te maken over de misser. Dankzij de overwinning nam FC Utrecht met elf punten de vierde plaats over van Feyenoord, dat zondag weer voorbij kan gaan bij een positief resultaat tegen PSV. Roda JC Kerkrade staat er slechter voor met slechts vier punten uit zes duels. Foto: VI Images