Blunder helpt Bayern op weg naar ruime zege

Bayern München loste Bayer Leverkusen weer af als koploper van de Bundesliga. Een blunder bracht de ploeg van trainer Louis van Gaal op het juiste spoor. Werder en Hannover blijven kwakkelen.

Blunder helpt Bayern op weg naar ruime zege

Bayern München- FSV Mainz 05 3-0Heinz Müller (foto) was bijna een uur goed op weg om Bayern München een frustrerende middag te bezorgen. De keeper van
FSV Mainz 05 had steeds een antwoord op de Beierse aanvalsgolven en stopte na ruim een half uur de slappe strafschop van Bayern-keeper Hans-Jörg Butt. Maar in de 58ste minuut ging het pijnlijk mis. Müller liet een kopbal van Daniel Van Buyten kinderlijk eenvoudig door de handen en benen glippen.

Het was het begin van het einde voor Mainz. Mario Gomez maakte een kwartier voor tijd een einde aan de onzekerheid van Bayern, dat Leverkusen voor minimaal één dag afloste als koploper. Arjen Robben, die de assist voor de 1-0 leverde, bekroonde een goed optreden in de slotfase met een fraai doelpunt. De Oranje-international schoot raak uit een vrije trap.

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 4-3De sportieve crisis bij Werder Bremen houdt aan. De ploeg van trainer Thomas Schaaf leed tegen Borussia Mönchengladbach de vijfde nederlaag op rij. Raul Bobadilla bracht de defensieve kwetsbaarheid pijnlijk aan het licht. De Argentijn was met twee goals en twee assists verantwoordelijk voor het succes van Gladbach. Werder deed in aanvallend opzicht van zich spreken, maar bleef ondanks goals van Mesut Özil, Claudio Pizarro en Torsten Frings met lege handen achter.

Hannover 96-1. FC Nürnberg 1-3Ook voor Hannover 96 zijn het zorgelijke tijden. Trainer Mirko Slomka heeft sinds zijn aanstelling op 19 januari nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Tegen concurrent 1. FC Nurnberg was Albert Bunjaku de beul. De Zwitserse aanvaller nam de hele productie van de gasten voor zijn rekening en hielp daarmee het gat naar Hannover 96 te verkleinen tot één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen