Blunder en recordgoals Ibrahimovic leiden zege PSG in

Reacties

Paris Saint-Germain zette het Saint Étienne van Ricky van Wolfswinkel zondagavond moeiteloos aan de kant. Een enorme blunder van doelman Stéphane Ruffier leidde de 5-0 overwinning in. De van een blessure teruggekeerde Zlatan Ibrahimovic nam drie treffers voor zijn rekening.

Blunder en recordgoals Ibrahimovic leiden zege PSG in

Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic hielden twee weken geleden beiden een blessure over aan het competitieduel met SC Bastia (2-0 overwinning, red.), maar het tweetal keerde in de wedstrijd tegen Saint Étienne terug in de basiself. De Zweedse topspits bekroonde zijn rentree met een hattrick. Met name de eerste van drie treffers was een plaatje, zoals te zien is in de samenvatting van deze wedstrijd.

Blunder
Vlak voor rust kopte de aanvaller een voorzet van Maxwell uit stilstand snoeihard langs doelman Stéphane Ruffier. Die had de bal al een keer uit het doel moeten vissen, nadat hij een enorme blunder had begaan. De tweevoudig Frans international dacht een terugspeelbal met de buitenkant van zijn rechtervoet te kunnen controleren, maar in plaats van opzij tikte hij de bal over zijn eigen achterlijn.

De bezoekers kwamen deze klap niet meer te boven. Ook basisspeler Ricky van Wolfswinkel kon weinig uitrichten in het vijandelijke doelgebied, terwijl zijn collega-aanvallers aan de andere zijde rustig doorgingen met waar ze goed in zijn: doelpunten maken. Na ruim een uur spelen was het opnieuw Ibrahimovic die zijn naam op het scorebord zag verschijnen.

Recordgoals
Hij onderschepte een terugspeelbal en omspeelde Ruffier behendig, waarna hij met de buitenkant van zijn rechtervoet de 3-0 binnenschoot. Nog geen twee minuten later onderbrak Edinson Cavani de Zlatan-show met de vierde treffer van de avond. De Uruguayaan krulde de bal met zijn rechter vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel en zette PSG daarmee in een zetel: 4-0. Niet veel later wist zijn Zweedse aanvalspartner de schijnwerpers weer op zich gericht.

Ibrahimovic schatte een dieptepass op waarde, stormde – samen met Cavani – op het doel van Saint Étienne af en maakte de juiste keuze door voor zijn eigen kans te gaan. Zijn schot belandde in de korte hoek: 5-0. Met deze treffer werd de eindstand bereikt en kwam hij op 250 competitiegoals in zijn loopbaan, waar hij 432 duels voor nodig had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.