Blunder Drobny vergroot degradatiezorgen in Hamburg

Doelman Jaroslav Drobny was er verantwoordelijk voor dat Hamburger SV opnieuw verloor. VfL Wolfsburg drukte de Hamburgers dieper in de degradatiezorgen: 2-1.

Blunder Drobny vergroot degradatiezorgen in Hamburg

Een kwartier voor tijd blunderde voormalig ADO Den Haag-doelman Drobny. Hij verkeek zich op een indraaiende vrije trap van Marcel Schäfer. De thuisploeg, onder leiding van HSV-clubicoon Felix Magath, had ook wel het meeste recht op de zege.

Wolfsburg en Hamburger SV imponeerden voor rust niet. De thuisclub drong wel aan, maar trainer Torsten Fink had de Hamburgse defensie (zonder Jeffrey Bruma) succesvol gereorganiseerd.

Direct na de pauze was het wel raak. Ashkan Dejagah ontfutselde Hamburger SV-speler Dennis Aogo de bal en leverde een uitstekende voorzet af. Mario Mandzukic kopt bij de tweede paal in. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. Marcus Berg ontving de bal vanaf de aftrap van Heiko Westermann en rondde met een lob fraai af.

Voor de Zweedse spits was het zijn eerste Bundesliga-treffer dit seizoen in zeven duels. In de blessuretijd meldde Drobny zich voorin, maar een punt was de nummer veertien op de ranglijst niet gegund. Met één punt uit de laatste zes ontmoetingen wordt de situatie penibel voor HSV

Hamburger SV heeft nu 27 punten uit 27 duels, eentje meer dan FC Augsburg en twee meer dan SC Freiburg. De nummer zestien moet een play-off om een plek in de Bundesliga spelen. Hertha BSC (23) en 1.FC Kaiserlautern (20) bezetten momenteel de degradatieplekken. Kaiserslautern gaat morgen op bezoek bij Freiburg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's