Blom moet Klassieker in goede banen leiden

Reacties

Kevin Blom is aangewezen voor De Klassieker van zondag. Dan ontvangt Ajax in eigen huis het zwalkende Feyenoord, dat al vijf keer op rij verloor.

Blom moet Klassieker in goede banen leiden

Ook de Amsterdammers zijn niet aan een goede reeks bezig en moesten zondag de koppositie afstaan aan PSV, dat nu een punt meer heeft. Bij de altijd beladen confrontatie tussen de aartsrivalen is Blom de scheidsrechter. Hij zal om 12.30 uur fluiten voor de aftrap.

Blom had De Klassieker vijf keer eerder onder zijn hoede, terwijl de laatste confrontatie (die van 25 januari 2015) onder leiding stond van Bas Nijhuis. Eerder dit seizoen werd Feyenoord-Ajax in De Kuip 1-1 en verloor Ajax het onderlinge bekerduel in Rotterdam met 1-0.

'Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn altijd speciaal', vertelt Blom in een KNVB-reactie. 'Ook als scheidsrechter leef je daar de hele week naar toe. Iedereen herinnert zich zijn eerste Klassieker, die van mij was in 2009 in Amsterdam. De sfeer en beleving van die wedstrijd waren indrukwekkend. Samen met mijn team kijk ik naar dit affiche uit. We verwachten een spectaculaire en faire wedstrijd.'

De overige aanstellingen voor dit weekend:

De KNVB maakte ook bekend dat er in de Jupiler League een Belgische scheidsrechter actief zal zijn komende speelronde. 'De wedstrijd Helmond Sport – FC Emmen staat onder leiding van arbiters van de Belgische voetbalbond (KBVB). Die aanstelling wordt op een later moment bekendgemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.