Blom fluit Feyenoord - FC Utrecht in 'stakingsweekend'

Reacties

Kevin Blom fluit zaterdag om 20.45 uur het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Het is een van de wedstrijden die sowieso doorgaat in het door politiestakingen verpeste openingsweekend van de Eredivisie.

Blom fluit Feyenoord - FC Utrecht in 'stakingsweekend'

De politievakbonden kondigden eerder aan te gaan staken, waardoor agenten niet inzetbaar zijn tijdens de voetbalduels. Desondanks worden er een aantal wedstrijden hoe dan ook afgewerkt. Naast Feyenoord - FC Utrecht vinden ook AZ - Ajax en Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo zeker doorgang. In Alkmaar zal Björn Kuipers fluiten, Ed Janssen reist af naar Limburg.

De duels tussen PEC Zwolle en SC Cambuur (Dennis Higler) en Willem II en Vitesse (Jochem Kamphuis) zijn voorlopig afgelast, maar desondanks stelde de KNVB voor die wedstrijden 'gewoon' scheidsrechters aan. De openingswedstrijd op vrijdag tussen SC Heerenveen en De Graafschap gaat hoe dan ook niet door. Op de nieuwe datum zal Pol van Boekel de leidsman zijn,

Wat drie duels betreft is de status nog onduidelijk. ADO Den Haag - PSV wordt afgelast als de stakingen doorgang vinden, de KNVB heeft voor de zekerheid Richard Liesveld aangewezen als leidsman. Over het doorgaan van NEC - Excelsior (Jeroen Manschot) en FC Groningen - FC Twente (Danny Makkelie) wordt op een later tijdstip besloten.

Jupiler League
Ook voor de negen duels in de Jupiler League stelde de KNVB scheidsrechters aan. Degradant NAC Breda neemt het onder leiding van Siemen Mulder thuis op tegen FC Volendam, FC Dordrecht en FC Eindhoven krijgen te maken met Eric Braamhaar, terwijl Go Ahead Eagles op bezoek bij Jong PSV moet luisteren naar Davy Otto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.