Blokland controleert verder als Vriend van Feyenoord

Reacties

Dat Pim Blokland stopt als commissaris bij Feyenoord, betekent niet dat hij de club verlaat. De investeerder blijft woordvoerder van de Vrienden van Feyenoord (VvF), de groep die de club redde van een faillissement en houdt op die manier een vinger aan de pols van het financiele beleid van Feyenoord. Rob Slotboom, de andere commissaris namens de Vrienden, blijft wel op zijn post.

Blokland controleert verder als Vriend van Feyenoord

Blokland botste geregeld met Gerard Hoetmer, de voorzitter van de rvc. Paardenfokker Hoetmer ontpopte zich als een fan van de Feyenoord-directie, terwijl Blokland en Slotboom het beleid van de club kritisch bleven volgen. Hoetmer redde eind vorig seizoen nog zijn technisch directeur Martin van Geel, nadat die eerder was weggestemd door de volledige rvc. Toen dat nieuws uitlekte, koos de voorzitter de zijde van de technisch directeur. Sindsdien is de invloed van de VvF te verwaarlozen, nu ze in de rvc met twee (Blokland en Slotboom) tegen drie (Hoetmer, William Bontes en Gerard Moussault) worden weggestemd. Het leidde tot wantrouwen. Iedere keer dat er iets uitlekte bij Feyenoord, keken de commissarissen naar elkaar. In die sfeer had Blokland niet langer zin meer.

Binnenkort zal de VvF, die op z'n minst niet blij is met de ontwikkelingen binnen de rvc van Feyenoord, een vergadering uitschrijven waarbij de investeerders een nieuwe commissaris naar voren schuiven. De rvc krijgt er dan nog een nieuw lid bij, nu ook William Bontes afzwaait. Hij gaat aan de slag bij Volker Wessels dat een rol gaat spelen bij de bouw van het nieuwe stadion. Het tekent de verhoudingen en sfeer binnen de club die volgens voorzitter Hoetmer een eenheid is, maar in de praktijk zwaarder verdeeld lijkt dan ooit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.