Bloedstollende titelrace, Wolves degradeert uit League

Door de overwinning van Manchester City in het onderlinge duel (2-0) is Wolverhampton Wanderers gedegradeerd uit de Premier League. De zege maakt het duel tussen Manchester United en City, volgende week maandag, extra beladen.

Bloedstollende titelrace, Wolves degradeert uit League

Wolverhampton Wanders - Manchester City 0-2Na 27 minuten moest doelman Dorus de Vries zijn eerste Premier League-doelpunt incasseren. De Nederlandse doelman stond voor het eerst onder de lat bij Wolverhampton en moest na een half uur in Sergio Agüero zijn meerdere erkennen. Op aangeven van Gaël Clichy kon de Argentijn de bal gemakkelijk binnenschuiven.

Wolverhampton bleef strijden tegen degradatie, al wist de ploeg dat het behalen van punten slechts een uitstel van executie zou zijn. De achterstand op Wigan Athletic was intussen al zo goed als schier onoverbrugbaar geworden. City speelde het duel vervolgens gemakkelijk uit. Een kwartier voor tijd verdubbelde Samir Nasri (simpele schuiver) de score en was de degradatie van de thuisclub een feit.

De overwinning zorgt tevens voor een spannend vooruitzicht. Volgende week staat Manchester City, dat drie punten achterstand heeft op koploper Manchester United, tegenover de stadsgenoot en eeuwige rivaal. Wint City, dan blijft de titelstrijd tot de laatste wedstrijd spannend aangezien beide ploegen dan een gelijk aantal punten hebben vergaard. City heeft ook nog eens een beter doelsaldo.

Liverpool – West Bromwich Albion 0-1Met Dirk Kuijt in de basis heeft Liverpool voor de twaalfde (!) keer in zeventien thuiswedstrijden niet gewonnen. Door een late treffer van Peter Odemwingie vertrok West Bromwich met het volle pond richting huis. Voorafgaand aan de winnende goal had Liverpool het geluk niet mee. Kuijt, met een van richting veranderd schot, en Henderson raakten het houtwerk. Aan de andere kant moest doelman Pepe Reina een paar keer reddend optreden.

Door de nederlaag blijft Liverpool teleurstellend achtste in de Premier League. De ploeg is door de League Cup-winst al wel verzekerd van Europa League-voetbal. Bovendien lonkt met de finale tegen Chelsea in de FA Cup nog een hoofdprijs. West Bromwich nadert de opponent van zondag tot op een puntje en is middenmoter. Kuijt haalde het einde van de wedstrijd niet, hij werd na 68 minuten naar de kant gehaald door manager Kenny Dalglisch. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's