Blind: 'Zoet toch nog verkozen boven Stekelenburg'

Reacties

Jeroen Zoet is vanavond de enige nieuwkomer in de basiself van bondscoach Danny Blind. De trainer van het Nederlands elftal besprak zijn strijdplan voorafgaand aan de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Blind: 'Zoet toch nog verkozen boven Stekelenburg'

Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer (54 en 5 caps) nemen plaats op de bank, terwijl Zoet het Nederlandse doel verdedigt tegen de Tsjechen. 'Die zat al bij de selectie, dus die keuze is logisch. Ervaring is zeker in relatie met de verdediging een item, maar Zoet maakt een goede indruk bij PSV in de topwedstrijden', legde Blind uit in gesprek met de NOS.

Alleen als IJsland wint in Turkije en Oranje de drie punten in eigen huis houdt, neemt Nederland de derde plaats in Groep A van de Turken over. 'Het heeft geen zin om met die wedstrijd bezig te zijn. Ons duel is voor mij het belangrijkst, daar kan ik invloed op uitoefenen.'

'De focus ligt volledig op deze wedstrijd. Er is maar één scenario en dat is dat wij zelf in ieder geval moeten winnen. We beseffen heus wel dat onze kansen zijn geslonken na afgelopen zaterdag', doelde Blind op de 2-0 overwinning van Turkije op bezoek bij Tsjechië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.