Blind wilde Ziyech opnemen in voorselectie

Reacties

Met zijn keuze voor Marokko heeft Hakim Ziyech de plannen van Danny Blind doorkruist. De prestaties van de FC Twente-aanvoerder van de laatste weken waren de bondscoach zeker opgevallen.

Blind wilde Ziyech opnemen in voorselectie

Anwar El Ghazi is een van de twee nieuwe gezichten bij het Nederlands elftal. De Ajax-aanvaller koos voor een interlandloopbaan als Oranje-international, waar hij ook voor Marokko zijn interlands had kunnen spelen.

Voor hij overging tot het selecteren van El Ghazi zocht Blind contact met Amsterdam. 'Ik heb eerst Frank de Boer gebeld, daarna de speler zelf om te vragen hoe hij daar in stond', vertelde de bondscoach over de gang van zaken.

In tegenstelling tot El Ghazi heeft Hakim Ziyech de voorkeur gegeven aan Marokko, en dat was een streep door de rekening van Blind. 'Ik had Hakim op de voorlopige lijst willen zetten, omdat ik vind dat hij na een matige start de laatste weken bij FC Twente goed presteert.'

'Maar goed, de geschiedenis is bekend', refereerde de bondscoach aan de beslissing van Ziyech om in te gaan op de invitatie van Marokko. 'Ik heb mijn mening gegeven over hem als speler. Ik vond hem in de eerste weken bij FC Twente niet goed, behalve bij zijn specialiteiten, de spelhervattingen.'

Ziyech maakte eerder wel deel uit van de selectie van Oranje. Maar in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Letland in de EK-kwalificatiereeks raakte de aanvallende middenvelder geblesseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.