Blind wil van geen wijken weten: 'Naar het WK 2018 kijken'

Reacties

Bondscoach Danny Blind legt zijn functie niet neer na het mislopen van een EK-ticket. De 54-jarige keuzeheer richt zijn vizier na het Oranje-fiasco op de toekomst.

Blind wil van geen wijken weten: 'Naar het WK 2018 kijken'

'Het enige wat wij moeten doen is vooruitkijken. Het is zoals het is, we moeten weer verder en naar het WK 2018 kijken', aldus Blind in een eerste reactie na de historisch slechte kwalificatiereeks, waardoor Nederland voor het eerst sinds 1984 niet van de partij is op een EK. De Oranje-keuzeheer stelde niet ineens volop te willen gaan verjongen.

De bondscoach dacht direct na afloop ook niet aan opstappen. 'Ik heb met mijn volle verstand ja gezegd tegen een aanbieding waarbij ik assistent zou zijn onder Guus Hiddink en het na het EK van hem over zou nemen. Dan ga ik daar voor en dat doe ik nog steeds', stelt Blind, die het stokje in de voorbije zomer al van Hiddink overnam.

Blind begrijpt ook dat de kritiek onafwendbaar is na de opeenstapeling van teleurstellende resultaten.  'In deze wereld lig je onder vuur als je niet presteert, dat is logisch. We hebben het niet voor elkaar gekregen om in deze vier wedstrijden het elftal zodanig neer te zetten dat we ons direct geplaatst zouden hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.