Blind voorkomt afgang Van Gaal bij West Bromwich Albion

Reacties

Dankzij een bijzonder fraai doelpunt van Daley Blind hield Manchester United een punt over aan het uitduel met nummer veertien West Bromwich Albion: 2-2. Het is een punt waar United echter bijzonder weinig mee opschiet, want het gat met de kopgroep blijft groeien.

Blind voorkomt afgang Van Gaal bij West Bromwich Albion

Van Gaal toverde op The Hawthorns weer een nieuwe tactische variant tevoorschijn, met een vijfmansmiddenveld met Daley Blind als controleur en Robin van Persie als enige spits. Die vondst leverde United in de eerste helft weinig op. West Brom kwam al na acht minuten op voorsprong via Stephane Sessegnon, die David De Gea kansloos liet met een prachtig schot in de kruising.

United herstelde zich voor rust niet van de valse start. Het spel van The Red Devils was warrig en slordig en de overdaad aan individuele kwaliteit ten opzichte van West Brom kwam er geen moment uit. Van Persie kwam in het eerste bedrijf één keer in kansrijke positie, maar zijn schot werd gekraakt.

Halverwege bracht Van Gaal de pas herstelde Marouane Fellaini (op foto naast Van Persie en Blind) in voor Ander Herrera in een poging de verhoudingen te herstellen. Die wissel betaalde zich snel uit, want in de 48ste minuut maakte de Belg zijn eerste competitiegoal voor United. Hij verschalkte Ben Foster met een vlammende knal na een pass van Ángel Di María.

Redding
United probeerde vervolgens door te drukken, maar kreeg het deksel op de neus middels een vlijmscherpe counter van de thuisploeg. Chris Brunt stuurde Saido Berahino weg en de clubtopscorer van The Baggies liet alweer zijn zesde goal van het seizoen noteren. Van Gaal kreeg redding uit Nederlandse hoek. Niet van Van Persie, die een kwartier voor tijd de paal raakte, maar van Blind. Hij trof drie minuten voor het einde doel met een geplaatst schot, zijn eerste goal namens United.

Daarmee voorkwam Blind een enorme klap voor Van Gaal, uitgerekend in de week waarin de manager openlijk sprak over een ommekeer en het opnieuw leven inblazen van de titelrace. Van een serieuze rol in de strijd om het kampioenschap is Van Gaal echter nog ver verwijderd, want de achterstand op koploper Chelsea bedraagt al tien punten. De komende weken wacht hem bovendien een loodzware reeks, met duels met Chelsea, Manchester City, Crystal Palace en Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.