Blind voegt Fer en debutant De Roon toe aan Oranje-selectie

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Leroy Fer en Marten de Roon opgeroepen voor het Nederlands elftal. Voor De Roon is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de selectie van Oranje.

Blind voegt Fer en debutant De Roon toe aan Oranje-selectie

De Roon verruilde Atalanta Bergamo afgelopen zomer voor Middlesbrough en is bij de Premier League-club een vaste waarde. De verdedigende middenvelder maakte al deel uit van de voorselectie van Oranje, maar Blind besloot hem uiteindelijk niet op te roepen. 'In balbezit is hij nog te vlak en gereserveerd', gaf de bondscoach als reden op om de ex-speler van SC Heerenveen thuis te laten.

Elfvoudig international Fer is dit seizoen op dreef bij Swansea City. De fysiek sterke middenvelder scoorde dit seizoen al vier keer in tien wedstrijden in de Premier League, maar werd de afgelopen interlands desondanks niet opgeroepen. Zondag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg is Fer er dus wel bij. Dat geldt niet voor Jeremain Lens, Stijn Schaars en Vincent Janssen, die het trainingskamp van Oranje donderdag met blessures verlieten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.