Blind verbolgen door kritiek Spalletti: 'Vreemd verhaal'

Reacties

Danny Blind vindt dat Luciano Spalletti lariekoek verkoopt. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft in De Telegraaf gereageerd op de harde kritiek van de AS Roma-trainer, die vrijdag zei dat Kevin Strootman is 'geslacht' door Oranje.

Blind verbolgen door kritiek Spalletti: 'Vreemd verhaal'

Blind is naar eigen zeggen 'verbolgen en in zijn wiek geschoten'. Spalletti gaf de KNVB tijdens zijn persconferentie de schuld van de rugblessure die Strootman de laatste twee duels met Napoli (1-3 zege) en Austria Wien (3-3) aan de kant hield. Volgens de Italiaanse trainer kon de 26-jarige middenvelder niet spelen tegen zowel Wit-Rusland als Frankrijk.

'Waarom wordt hij dan vrijgegeven door de club na overleg met de staf en met Strootman zelf?, countert Blind. 'Iedere dag heb ik tijdens het trainingskamp contact met Kevin gehad of hij fit was na zijn langdurige blessureperiode. We hebben hem tegen de Wit-Russen bij een veilige stand gewisseld in de tweede helft, omdat kort daarna Frankrijk op het programma stond.'

'Ik weet niet of het uit frustratie voortkomt bij Spalletti nadat hij een 3-1 voorsprong verspeelde tegen Austria Wien, terwijl Strootman gewoon op de bank zat, of dat er iets anders meespeelt, maar ik vind dit een vreemd verhaal', aldus Blind. 'Wij gaan bij Oranje op verantwoorde wijze met internationals om. Zulke beschuldigingen lijken nergens op.'

De bondscoach zocht meteen contact met Strootman toen duidelijk werd dat hij een rugblessure had opgelopen. 'Hij had wat rugklachten, maar zou donderdag of morgen alweer kunnen spelen.' De 32-voudig international heeft Blind per sms inmiddels laten weten dat er niets bijzonders aan de hand was. Zondag kan de linkspoot mogelijk weer in actie komen tegen Palermo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.