Blind verbaasd: 'We hadden een penalty moeten krijgen'

Bondscoach Danny Blind is verbaasd over het optreden van scheidsrechter Damir Skomina bij het WK-kwalificatieduel met Frankrijk (0-1 verlies). 'We hadden een penalty moeten hebben', vindt de trainer.

Vincent Janssen schoot in de 41ste minuut op het Franse doel, maar zijn bal belandde tegen de arm van Laurent Koscielny (foto). De Sloveense arbiter zag echter geen reden de bal op de stip te leggen. 'Verbazingwekkend', vertelt Blind achteraf aan de NOS. 'Vooral omdat de vierde man in de rust naar mij toe kwam om te vertellen dat hij de beelden had bekeken en het absoluut geen hands was.'

Volgens Blind was het wel een duidelijke strafschop. 'Het is gewoon hands en hij heeft er voordeel bij, dus hier kan hij een penalty voor geven', aldus de bondscoach. Op het moment van de handsbal stond Oranje al met 1-0 achter. Paul Pogba maakte in de dertigste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Het Nederlands elftal staat door het verlies in De Arena nu derde in Groep A met vier punten. Frankrijk heeft er drie meer, net als Zweden, dat tweede staat.