Blind twijfelt alleen over nog over Juanfran

Danny Blind heeft zijn basiselftal voor de Champions League-ontmoeting met Internazionale zo goed als rond. Alleen de linksback moet de Ajax-coach nog benoemen.

Blind twijfelt alleen over nog over Juanfran

Juanfran is een belangrijke kandidaat voor een basisplaats links achterin. Maar de Spanjaard heeft zich de laatste weken niet van zijn beste kant laten zien. De ervaren back, die zijn basisplaats verloor na zijn slechte optreden tegen FC Utrecht, kampt bovendien met rugklachten.

Toch heeft Juanfran ook een meerwaarde. 'Als een van de weinigen is Juan een gelouterde speler. Dat gegeven moet ik afwegen tegen een aantal andere dingen, zoals hoe we de laatste weken hebben gespeeld', aldus Blind.

Mocht Juanfran woensdag tegen Internazionale aan de aftrap komen, dan start Urby Emanuelson waarschijnlijk op het middenveld. In de ogen van Blind geldt Nourdin Boukhari als een andere optie. 'Naast Maduro en Lindenbergh hebben we een middenvelder nodig die offensief denkt', geeft de Ajax-coach zijn overwegingen prijs.

Mede vanwege de personele zorgen heeft Blind een bescheiden doel voor ogen. 'Het liefst wil je voor eigen publiek al een beslissing forceren, maar dat lijkt me zeker niet reëel. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat het over drie weken nog ergens om gaat. Wij missen meer spelers dan zij en zij hebben meer kwaliteit en meer ervaring dan wij. Eigenlijk moeten zij een slechte dag hebben en wij een goede en dat misschien wel twee keer. Die mogelijkheid is er, dat is de charme van het knock-outsysteem.'

Bekijk hier al onze video's