Blind selecteert Janssen, Letschert en Locadia

Reacties

Vincent Janssen, Timo Letschert en Jürgen Locadia zitten in de definitieve selectie van Oranje voor de vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk en Engeland.

Blind selecteert Janssen, Letschert en Locadia

Ron Vlaar maakt zijn rentree in de selectie van Oranje. De verdediger van AZ (31) is hersteld van een zware knieblessure en is met de Alkmaarders bezig aan een indrukwekkende opmars in de Eredivisie. Dat ook dankzij de doelpunten van Janssen, die voor het eerst bij de selectie zit.

Voor Timo Letschert (FC Utrecht) en Jürgen Locadia (PSV) is het eveneens de eerste keer dat ze zich in Huis ter Duin mogen melden bij het grote Oranje. 'Ik weet dat dat allemaal gerelateerd is aan het niveau van de Nederlandse competitie, maar ik vind dat deze jongens de kans verdienen', lichtte Blind zijn keuzes toe. 'Letschert zijn we na de winterstop steeds meer gaan volgen. Hij is een redelijk complete verdediger. Hij heeft de meeste facetten van het verdedigen in zich, heeft voetbalvermogen en staat fysiek zijn mannetje.'

Blind zegt dat hij Locadia in eerste instantie heeft opgeroepen voor de spitspositie. 'Hij kan ook vanaf links spelen, maar is geen echte buitenspeler', legde de bondscoach, die de komende periode zowel het 5-3-2 als het 4-3-3-systeem wil gebruiken, uit.

Mitchell Dijks moet nog even wachten op zijn eerste uitverkiezing. Hij viel net als Ibrahim Afellay af voor de interlands op 25 maart (Frankrijk, thuis) en 29 maart (Engeland, uit). De Ajax-back mag nog wel hopen op een belletje van Blind, want Erik Pieters is niet helemaal fit. 'Ik beslis zondag of ik Pieters oproep en wie hem eventueel vervangt', zei Blind.

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Riechedly Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV) en Quincy Promes (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.