Blind roept Van Persie niet op voor Oranje

Reacties

Danny Blind heeft bij het Nederlands elftal niet langer plek voor Robin van Persie. De topscorer aller tijden van Oranje behoort niet tot de voorselectie voor de oefenduels met Wales en Duitsland van 13 en 17 november.

Blind roept Van Persie niet op voor Oranje

Dat heeft de bondscoach bekend gemaakt tijdens een persconferentie. 'Ik vind dat Robin na zijn overgang naar Turkije afgelopen zomer nooit in zijn ritme gekomen is. Hij speelt nog steeds geen volledige wedstrijden. Dat is geen goed teken', zei Blind. 'Ik vind hem niet goed spelen. Ik vind hem niet scherp en niet fris. Maar dit is niet voorgoed, want Van Persie is nog steeds in potentie mijn beste spits. Als hij bij de volgende interlands fit is, zal ik hem waarschijnlijk wel selecteren.'

Het afvallen van Van Persie bij Oranje is een volgende klap voor de aanvaller, wiens carrière steil bergafwaarts gaat sinds zijn transfer van Manchester United naar Fenerbahçe van afgelopen zomer. Hij werd in Istanbul binnengehaald als supervedette, maar is lang niet altijd gegarandeerd van een basisplaats en wordt alweer gelinkt aan een vertrek uit de Turkse metropool.

Van Persie maakte zijn debuut voor Oranje op 4 juni 2005 in het WK-kwalificatieduel met Roemenië. Vier dagen later tegen Finland maakte hij zijn eerste interlanddoelpunt. In totaal kwam de Rotterdammer tot 101 interlands waarin hij vijftig keer scoorde, waarmee hij de meest productieve international aller tijden is.

De voorlopige selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).

Middenveld: Daley Blind (Manchester United), Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.