Blind roept Pieters op, Robben alleen tegen Wales

Reacties

Erik Pieters is door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands tegen Wales en Duitsland. De linksback van Stoke City vervangt de geblesseerde Jairo Riedewald.

Blind roept Pieters op, Robben alleen tegen Wales

Riedewald meldde zich maandag af met een lichte kniekwetsuur, die hij een dag eerder had opgelopen tijdens het uitduel van Ajax met Feyenoord (1-1). Pieters liep zaterdag een neusblessure op tijdens de thuiszege van Stoke City op Chelsea, maar kan gewoon in actie komen tijdens de interlands van vrijdag en volgende week dinsdag.

Onbekend is nog of hetzelfde geldt voor Riechedly Bazoer, die een blessure aan de top van een kuitbeen opliep tegen Feyenoord. De middenvelder van Ajax werd maandag getest en dinsdag wordt bekeken of hij volledig kan meetrainen met het Nederlands elftal. Als dat het geval is, blijft Bazoer bij de selectie.

Arjen Robben komt alleen tegen Wales in actie, liet Blind maandag weten tijdens de persconferentie. 'Ik heb vorige week met Robben gesproken. Ik had graag dat hij zou komen als aanvoerder. Daarom is hij er ook. De bedoeling is dat hij de eerste wedstrijd speelt tegen Wales.'

'Hij heeft contact gehad met zijn club over wat het beste is in zijn situatie', vervolgde Blind over Robben, die lang aan de kant stond met een dijbeenblessure. 'In overleg is besloten de eerste wedstrijd te laten spelen zodat hij daarna een volle week heeft om zich op de volgende wedstrijd van Bayern München voor te bereiden.'

Maandag trainden slechts vier spelers buiten. In de stromende regen kwamen alleen Jasper Cillessen, Memphis Depay, Bas Dost en Maarten Stekelenburg in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.