Blind posteert Klaassen als verdedigende middenvelder

Reacties

Danny Blind lijkt in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en IJsland op het middenveld tóch plek te hebben voor Georginio Wijnaldum. Daardoor keert Davy Klaassen terug op de wat meer verdedigende positie.

Blind posteert Klaassen als verdedigende middenvelder

Tijdens de training van woensdag experimenteerde de bondscoach ook met Newcastle United-middenvelder Vurnon Anita als verdedigende optie, met vóór hem Klaassen en Wesley Sneijder. Donderdagavond lijkt Blind echter alsnog voor Wijnaldum - in Newcastle ploeggenoot van Anita - te kiezen. Dat heeft wel gevolgen voor de invulling van het middenrif.

Achter de aanvallend ingestelde Sneijder en Wijnaldum zal Klaassen (foto) als verdedigende middenvelder opereren. In de combinatie met Sneijder en Anita had hij als een van de twee aanvallende pionnen in de middenlinie gespeeld. Als nummer 10 maakt Klaassen dit seizoen bij Ajax indruk. Vorig seizoen speelde hij in Amsterdam echter ook regelmatig op 6, net als vanavond tegen IJsland.

Een andere positie waarover twijfels zijn, is die van linker centrale verdediger. Afgaande op de eerdere trainingen zou Bruno Martins Indi daar spelen, maar ook Jairo Riedewald is een optie. De jongeling, die voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal, speelt dit seizoen bij Ajax zeer sterk.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.