Blind: 'Piet Keizer was een sieraad voor onze sport'

Reacties

Danny Blind noemt de vrijdag overleden Piet Keizer een 'sieraad voor de sport'. De bondscoach van het Nederlands elftal is aangeslagen door het overlijden van de iconische linksbuiten.

Blind: 'Piet Keizer was een sieraad voor onze sport'

'Zijn overlijden doet pijn. Hij was een prachtige voetballer en een inspirerende denker over voetbal. Ik heb hem goed gekend', reageert Blind via de website van de KNVB.

'We waren het over voetbal heus niet altijd eens met elkaar, maar dat maakte het contact met hem juist zo bijzonder. Door discussies met hem kwam je weer verder in je denken.'

Volgens Blind was Keizer een zeer authentiek persoon. 'Hij durfde tegen de wind in zijn standpunten vast te houden. Dat vond ik sterk aan hem. Piet zag voetbal vooral als een sport om mensen iets aantrekkelijks mee te bieden, voetbal moest vooral mooi en genietbaar zijn', vervolgt Blind.

'Dat was zijn uitgangspunt. We gaan hem missen. Piet Keizer was een prachtige, puur aanvallend denkende voetballer, een schitterende speler en een mooie kerel. Een ras-Ajacied ook. Een sieraad voor onze sport.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.