Blind over dreigende salonremise: 'Mooist als we laat scoren'

Reacties

Bondscoach Danny Blind houdt zich dinsdagavond niet bezig met een mogelijke salonremise in Turkije, waardoor Nederland bij voorbaat kansloos wordt.

Blind over dreigende salonremise: 'Mooist als we laat scoren'

Als Oranje, dat zelf in de Amsterdam Arena moet winnen van Tsjechië om kans op EK-deelname te houden, snel op voorsprong komt, zou het kunnen leiden tot een akkoord van Turkije met IJsland. Een gelijkspel zou immers voor beide landen goed uitpakken.

IJsland zou in dat geval aan een punt genoeg hebben voor de groepswinst en Turkije zou dan verzekerd zijn van de derde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs om een EK-ticket. Juist die stek is de enige ontsnappingsmogelijkheid voor Oranje. Vanwege een slechter onderling resultaat moet Nederland drie punten goedmaken op Turkije.

Tijdens de persconferentie van maandag werd Blind gevraagd naar een dergelijke gang van zaken. 'Natuurlijk zou het het mooiste zijn als wij in de laatste fase scoren. Maar zo gaan we natuurlijk niet de wedstrijd in. Dat doe je namelijk om te winnen. En als wij vroeg op voorsprong kunnen komen, laten we dat zeker niet na.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.