Blind: 'Onzin dat ik met Ajax-bril selecteer'

Reacties

Danny Blind bestrijdt dat hij een voorkeur heeft voor spelers van Ajax. De oude werkgever van de bondscoach is hofleverancier van Oranje met vijf spelers, maar volgens Blind is hij objectief bij het maken van zijn selectie.

Blind: 'Onzin dat ik met Ajax-bril selecteer'

De discussie ging al weken en dus kreeg Blind maandagavond de vraag of hij een Ajax-bril op heeft. 'Ik denk dat dat onzin is. Het interesseert me niet van welke club ze zijn. Ik probeer de beste spelers te selecteren, ik ken geen trainer die dat niet doet. De keuzes kan je altijd betwisten, maar ik heb daar geen enkele voorkeur bij', zei de bondscoach na afloop van de training in Katwijk.

'Je kijkt naar spelers die zich op een bepaalde positie ontwikkelen, daar maak je keuzes in. Ik zie niet in wat daar fout in gaat', zei Blind, die van Ajax Jasper Cillessen, Kenny Tete, Jairo Riedewald, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer (als vervanger van Davy Klaassen) opriep. 'Bij Ajax lopen op dit moment iets meer jongens die in aanmerking komen voor Oranje dan bij Feyenoord en PSV', lichtte Blind toe. De clubs uit Rotterdam en Eindhoven leveren elk twee spelers aan Oranje.

Dat dat er in het geval van PSV met Jorrit Hendrix en Davy Pröpper, vanwege hun goede spel in de topper tegen Ajax (1-2 zege), ook best twee meer hadden kunnen zijn, was Blind het niet mee eens. 'Wij hebben die spelers de afgelopen weken bekeken. Ik vond Hendrix gister goed spelen, maar de wedstrijden daarvoor niet. En Pröpper staat gewoon bij ons op de lijst. Wij vergaderen elke dinsdag over wat we hebben gezien. Bazoer stond op basis van de meest recente wedstrijden boven Pröpper.'

De discussie over de vermeende Ajax-voorkeur werd ook gevoed doordat Blind alleen met Frank de Boer zou bellen. 'Dat is ook niet waar. Als er aanleiding is om met een coach te bellen die de speler beter kent dan ik, dan doe ik dat. Maar over de spelers van PSV heb ik geen vragen. Met Van Bronckhorst heb ik wel gebeld, omdat ik weinig wist over Van Beek en Kongolo. Bij De Boer geldt hetzelfde met Tete en Riedewald. Ik bel alleen als ik spelers niet goed ken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.