Blind neemt Robben en opgeleefde Schaars op in voorselectie

Reacties

Arjen Robben maakt deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen België (9 november) en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (13 november). Ook Stijn Schaars kreeg goed nieuws.

Blind neemt Robben en opgeleefde Schaars op in voorselectie

Door een ribblessure meldde de 32-jarige Robben zich af voor de recente WK-voorrondewedstrijden tegen Wit-Rusland (4-1 winst) en Frankrijk (0-1 verlies). Sinds de Groninger op 30 april 2003 zijn debuut vierde tegen Portugal (1-1) werkte Oranje 176 interlands af. In precies de helft daarvan kwam de aanvaller in actie.

Ook Schaars, die in maart 2014 zijn laatste interland speelde, is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie. De 32-jarige verdedigende middenvelder kwijnde vorig seizoen weg op de bank van PSV, maar is inmiddels bij zijn nieuwe club SC Heerenveen uitgegroeid tot steunpilaar. In totaal maken er slechts 22 spelers deel uit van de voorselectie.

'Ik heb bewust gekozen voor een kleine voorselectie. Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie', aldus Blind, doelend op spelers als Kevin Strootman, Jeroen Zoet en Quincy Promes, maar ook Luciano Narsingh, Eljero Elia en Jeremain Lens.

Volgende week vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend. Het oefenduel met België is op 9 november in de Amsterdam Arena. Oranje slaagde er al negentien jaar niet in om van De Rode Duivels te winnen. Het WK-kwalificatieduel met Luxemburg heeft plaats in het Stade Josy Barthel in Luxemburg.

Na drie WK-kwalificatiewedstrijden bezit Oranje vier punten. Dat zijn er drie minder dan Frankrijk en Zweden. Alleen voor de groepswinnaar ligt er een ticket voor het WK 2018 klaar. De nummer twee krijgt waarschijnlijk een herkansing in de play-offs. Alleen voor de slechtste nummer twee wordt dit vangnet niet uitgespannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.