Blind neemt Anita, Kongolo en De Vrij op in voorselectie

Reacties

Vurnon Anita, Terence Kongolo en Stefan de Vrij mogen hopen op een rentree in Oranje. Het trio is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk.

Blind neemt Anita, Kongolo en De Vrij op in voorselectie

De Vrij speelde op 6 september vorig jaar zijn laatste interland. De verdediger van Lazio ging halverwege de EK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Turkije (3-0 verlies) met een knieblessure van het veld. Daarna stond de ex-Feyenoorder bijna een jaar aan de kant met die kwetsuur. Anita speelde op 7 september 2010 zijn laatste interland, maar behoorde afgelopen zomer nog wel tot de selectie toen Nederland oefende tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Feyenoord-verdediger Kongolo was er op 13 november voor het laatst bij tijdens de vriendschappelijke interland in en tegen Wales (2-3).

Daryl Janmaat en Riechedly Bazoer kregen geen uitnodiging. Zij behoorden eerder tijdens de interlands begin deze maand nog wel tot de Oranje-selectie. Janmaat had zelfs een basisplaats tijdens de start van de WK-kwalificatie in en tegen Zweden (1-1), maar viel zondag tijdens het thuisduel van Watford tegen Manchester United (3-1 zege) uit met een schouderblessure. Bazoer is de laatste weken geen basisspeler bij Ajax.

Patrick van Aanholt (Sunderland), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Timo Letschert (Sassuolo), Jürgen Locadia (PSV) en Tonny Vilhena (Feyenoord) hadden destijds een plek in de voorselectie, maar ontbreken nu ook door uiteenlopende redenen. Ook is er geen plaats voor Memphis Depay, die vorige maand ook al niet werd opgeroepen. Bij Manchester United kan de aanvaller zelden rekenen op speeltijd dit seizoen. Arjen Robben is op de weg terug bij Bayern München, maar de interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk komen nog te vroeg voor de aanvaller.

Na het gelijkspel in Solna vervolgt de ploeg van Blind volgende maand de WK-kwalificatiecampagne tegen Wit-Rusland. Die wedstrijd wordt op 7 oktober gespeeld in De Kuip. Drie dagen later volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Frankrijk is in De Arena de derde opponent in de jacht op een WK-ticket.

De volledige voorselectie

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona, Spa), Maarten Stekelenburg (Everton, Eng), Michel Vorm (Tottenham Hotspur, Eng), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Vurnon Anita (Newcastle United, Eng), Daley Blind (Manchester United, Eng), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg, Dui), Virgil van Dijk (Southampton, Eng), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Southampton, Eng), Jorrit Hendrix (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Kevin Strootman (AS Roma, Ita), Georginio Wijnaldum (Liverpool, Eng)

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Bas Dost (Sporting Lissabon, Por), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur, Eng), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou, Rus)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.