Blind mist Champions League, Willems kent Estoril niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blind mist Champions League, Willems kent Estoril niet

• Het zal even wennen zijn voor Daley Blind. De afgelopen drie seizoenen speelde hij met Ajax telkens in de Champions League. Hoewel dat een competitie is waarin ook Manchester United zich doorgaans wel thuisvoelt, zijn The Red Devils er uitgerekend deze jaargang niet bij. En dus zal Blind woensdagavond vanaf de bank moeten toekijken. Op basis van onderstaande tweet is wel duidelijk naar welke wedstrijd de aandacht van de Oranje-international uitgaat.

Lukas Podolski kwam dinsdagavond met Arsenal wel in actie in het miljoenenbal, maar hij moest eerst een probleempje uit de wereld helpen voor hij na 77 minuten kon invallen in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De 29-jarige aanvaller was in de dug-out van The Gunners op zoek naar een van zijn scheenbeschermers. Een dag later is die klaarblijkelijk nog steeds niet terecht...

'Om eerlijk te zijn kende ik Estoril voor de loting nog niet. Maar, na het zien van de beelden van de ploeg, weet ik dat het een gevaarlijk team is.'
• Tijdens het perspraatje voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd van PSV tegen Estoril moest Jetro Willems wat bekennen: hij had nog nooit van de tegenstander gehoord. De linksback had ze vast ook nog nooit zien spelen. Om de Portugezen voor het duel, dat donderdagavond staat gepland, toch nog eens goed onder de loep te nemen en de beelden goed mee te krijgen, zette hij deze modieuze bril op (zie foto boven).

• De handen van Manuel Neuer zijn nu helemaal goud waard. De Duitse doelman heeft zijn gereedschap (lees: zijn handen) laten verzekeren voor liefst drie miljoen euro (!), zo meldt TZ.

• Vandaag veertien jaar geleden was de voetballer Lionel Messi voor het eerst te ontwaren op de trainingsvelden van Barcelona. De club kwam via het eigen Twitter-account met een mooi aandenken aan dat heugelijke feit:

'Ik denk dat hij het lastig gaat krijgen tegen Anwar El-Ghazi. Hij lijkt een fenomeen te zijn.'
• Oud-Ajacied en Fransman Julien Escudé kijkt met meer dan gemiddelde interesse naar het eerste groepsduel van Ajax en Paris Saint-Germain. De twee ploegen treffen elkaar woensdagavond in De Arena. Hij voorziet moeilijkheden voor Maxwell. Toch denkt hij niet dat de buitenspeler van de Amsterdammers het de Parijzenaren lastig gaat maken. 'Ik kan me niet voorstellen dat Ajax de deur op slot kan gooien, zoals Stade Rennes dat afgelopen zaterdag deed. Sinds de jaren zeventig speelt de club aanvallend voetbal en dat zal deze ploeg ook moeten doen. Daardoor speelt de verdediging met veel ruimte in de rug en PSG heeft de kwaliteiten om daar goed mee om te gaan en te domineren.' (Le Parisien)

'Sevilla is volgens mij de warmste stad van Europa, dus veel kleding hoeven de supporters niet mee te nemen. Het stadion is niet superhypermodern, dus zorg wel dat je een broodje meeneemt voor in de rust, maar de ambiance is er echt fantastisch.'  
• Desgevraagd geeft Khalid Boulahrouz in gesprek met Feyenoord TV een reisadvies aan de Feyenoord-supporters die hun club achterna zullen reizen om de ontmoeting tussen de Rotterdamse club en Sevilla donderdag in de Europa League te bezoeken. De verdediger werd in het verleden door Chelsea een seizoen lang verhuurd aan Sevilla en kent de stad en de club daardoor goed. Zelf is hij niet in staat om aan de aftrap te verschijnen; nog herstellende van een knieblessure behoort hij nog niet tot de wedstrijdselectie.

'De beelden spreken voor zich. Ik lag hulpeloos op de grond en hij raakte me keihard tussen mijn benen, vol in mijn klokkenspel. Ik vroeg hem waar hij mee bezig was, maar hij keek me alleen aan, zonder een woord te zeggen. Misschien had ik er nog op moeten doorgaan, maar zo ben ik niet. Na afloop heb ik shirtjes geruild met Sebastian Giovinco, dat is wel een goeie gozer.'
Aan het woord een verbolgen Pa Konate, linksback van Malmö FF. Hij werd door Stephan Lichtsteiner in zijn kruis geslagen en daar was hij nog wat geagiteerd over, bleek uit zijn quotes na afloop bij diverse media.

'Mijn dochter vroeg me al of ik het wilde doen als ik tegen Udinese zou scoren, maar toen vergat ik het. Toen ik thuiskwam wilde ze niet met me praten.'
Carlos Tévez legt uit waarom hij dat gekke robot-dansje uitvoerde na zijn goal tegen Malmö FF (2-0 winst voor Juventus, red.). Met zijn twee doelpunten maakte de Argentijn een einde aan een bijzonder ongelukkige serie in de Champions League, want hij stond al 1.003 minuten droog in het kampioenenbal. (Sky Sport Italia)

Zlatan kent juist een bijzonder gelukkige serie in de CL - vorig seizoen scoorde hij liefst tien keer in zeven duels - en dat zorgt voor zelfvertrouwen. Maar hoogmoed komt voor de val, zegt men wel eens. Dat voorspelt veel goeds voor Ajax, want het Franse L'Équipe opende woensdag met deze bewerkte cover, waarop Ibrahimovic de Cup met de Grote Oren, nog voordat het eerste groepsduel gespeeld is, omhoog tilt:

'Twee keer moeten stoppen, eerst als speler bij AC Milan en nu als trainer. Dat raakt me echt. Iedereen verwacht het allerhoogste van je omdat je zo'n goeie voetballer geweest bent. En zelf leg je de lat ook belachelijk hoog. Ik begon ook effe bij Chelsea, weet je nog? En de mensen, de spelers om je heen, ze weten vaak niet waar je het over hebt, omdat je praat vanuit je verleden als topvoetballer. Dat is een te complex geheel; de verwachtingen van buitenstaanders, de eisen die je aan jezelf stelt en het onvermogen van voetballers wanneer je niet in de absolute top werkt.'
• Klare taal van Ruud Gullit, die zijn voormalig ploeggenoot Marco van Basten steunt in zijn keuze om een stapje terug te doen in het betaald voetbal. In het verleden vormden Gullit en Van Basten samen met Frank Rijkaard bij AC Milan het magische trio op het veld, naast het veld is het drietal een stuk minder succesvol. Alle drie hadden ze ooit een prestigieuze club of ploeg onder hun hoede (Gullit: Chelsea, Rijkaard: Barcelona, Van Basten: Nederlands elftal en Ajax), maar bij alle drie is de trainersloopbaan op dit moment geen daverend succes. (AD)

Het magische trio, met vanaf links naar rechts: Rijkaard, Van Basten en Gullit.
Het magische trio, met vanaf links naar rechts: Rijkaard, Van Basten en Gullit.

'Hij is niet zomaar een assistentje. Maar er is niet echt iets veranderd. Ik zeg nog tegen allebei trainer. Pastoor is van zichzelf altijd al aanwezig geweest op het trainingsveld.'
• Ook AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj heeft respect voor het besluit van Van Basten, en krijgt zelf ook te maken met de gevolgen van dat besluit. (RTV Noord-Holland)

Avram Grant was als manager van Chelsea dicht bij Champions League-winst en dat moet nog dagelijks door zijn hoofd spoken. Zeker nu de 59-jarige Israëliër een opmerkelijke overstap wereldkundig maakte: hij gaat aan de slag bij BEC Tero Sasana, een club in Thailand. Het land dat bekend staat om, ja... In ieder geval niet om het oogstrelende voetbal dat er gespeeld wordt. Maar dan is de link met Chelsea van de voorgaande jaren natuurlijk gauw gelegd!

• Van Basten klaagde over de enorme druk op zijn schouders en Mesut Özil kan daar vast en zeker over meepraten. De Duitse middenvelder van Arsenal lijkt in een vormcrisis te verkeren en dat zal hij weten ook. Bild beoordeelde zijn optreden tegen Borussia Dortmund (2-0 verlies) met de slechtst mogelijke beoordeling, waarbij werd toegevoegd dat Özil 'zijn salaris niet waard' was op dinsdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.