Blind linkt Engelse waardering aan Van Persie en Van Gaal

Reacties

Daley Blind trainde zondag niet mee met het Nederlands elftal, maar schoof na afloop van de training wel aan voor de persconferentie. Daar ging hij onder meer in op de belangstelling vanuit Engeland.

Blind linkt Engelse waardering aan Van Persie en Van Gaal

r

Na afloop van de 5-1 veegpartij tegen Spanje werd hij bij de Engelse BBC door oud-topvoetballers Alan Shearer en Thierry Henry uitgeroepen tot onbetwiste uitblinker. Blind wilde op de persconferentie best toegeven dat hij het had gehoord, en dat het hem wel wat had gedaan.

'Het is natuurlijk wel groots allemaal, het komt wel bij je binnen', glunderde Blind, die vanwege lichte knieklachten niet meetrainde met de groep(foto). Overigens had hij, naast zijn goede spel, nog wel een verklaring voor het feit dat men vooral in Engeland lovend over hem is. 'De link wordt snel gelegd omdat Robin (Van Persie, red.) daar speelt en Louis van Gaal ook naar Manchester United vertrekt.'

De linksback, tegen Spanje goed voor twee assists, wilde het verder niet te veel over randzaken hebben. 'Daar sluit ik me volledig van af. Ik ben nu hier bij het Nederlands elftal en daar wil ik me op focussen. Ik ben vooral bezig met het team en ben trots op de prestatie tegen Spanje', aldus Blind, die woensdag tegen Australië gewoon van de partij verwacht te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.