Blind: 'Lastige uitgangspositie gaat aan je knagen'

Reacties

Bondscoach Danny Blind sprak na afloop van het desastreuze verlies tegen Tsjechië (2-3) zijn teleurstelling uit over de 'ondermaatse' EK-kwalificatiereeks. De keuzeheer zag dat het met de opbouw en het zelfvertrouwen van Oranje niet goed zat tegen de Tsjechen.

Blind: 'Lastige uitgangspositie gaat aan je knagen'

'We konden de oplossing niet goed vinden in de opbouw en verloren de grip op de wedstrijd. Je ziet een team dat niet bulkt van het vertrouwen. Bij de tweede goal waren we niet alert bij een ingooi en dan speel je een verloren wedstrijd', analyseerde de bondscoach na afloop in gesprek met de NOS.

Dat terwijl Blind tevreden was over de start van zijn ploeg. 'Ik denk dat we goed begonnen aan de wedstrijd en dat resulteerde ook in een paar kansen. Toen kwamen we in een fase waarin we niet goed doordekten op Tomás Necid. Dan hebben de Tsjechen een ploeg met veel beweging en zo ontstond ook de eerste goal.'

De meest recente nederlaag staat symbool voor de zeer zwakke EK-kwalificatiecampagne. 'De teleurstelling zit hem in de kwalificatiereeks waarin het ondermaats was. De lastige uitgangspositie gaat aan je knagen. We missen in totaal zo'n twaalf tot vijftien spelers en we zijn geen land dat dat heel gemakkelijk opvangt', verklaarde Blind.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.