Blind laat Memphis thuis en kiest Vejinovic

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Marko Vejinovic opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje oefent op 13 en 17 november tegen Wales en Duitsland.

Blind laat Memphis thuis en kiest Vejinovic

Robin van Persie en de niet geheel fitte Memphis zijn de twee opvallendste afwezigen. Feyenoorder Vejinovic is de enige debutant in het keurkorps van Blind, die Memphis niet heeft opgeroepen omdat hij weinig speelt bij Manchester United én hij ontevreden is over het gedrag van de aanvaller.

'Ik vind Depay een speler voor de toekomst', zei Blind. 'Maar dat er ook andere zaken bij komen kijken, is zo. Misschien heeft Louis van Gaal daar ook wel iets van gezegd. In het topvoetbal moet je ook in een team functioneren. En dat doet hij niet altijd. Dat ik heb hem ook verteld toen ik hem belde om te zeggen dat hij er niet bij zit. Dat is iets dat hij moet leren.'

Blind vindt ook dat Depay niet op eigen houtje had mogen besluiten om rond de afgelopen interlands niet met de pers te praten. 'Dat had hij met ons moeten overleggen', aldus de Zeeuw.

De voorlopige selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).

Middenveld: Daley Blind (Manchester United), Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.